dinsdag 13 november 2012

April 1988



"Zoeken naar Eileen" ging in Première in Cine Tijl en ging in roulatie in Cine Odeon. Deze film, gebaseerd op het succesvol boek van Leon de winter wordt best geklasseerd als een "Nederlands romantisch drama". 3 woorden die me toen verzekerden dat ik dit best aan me voorbij kon laten gaan. Wel een mooie meid, die Lysette Anthony, maar niet genoeg om een 90 minuten durende stationsroman voor te ondergaan. Ook dat onvermijdelijke "Inglish vit ey dutsj accent" blijf ik gruwelijk vinden. Gruwelijk, maar zo heerlijk om schaamteloos te imiteren. Vooral als er Nederlanders in de buurt zijn. Patsofilm heeft wel toffe beelden van het bezoek van de twee hoofdacteurs aan Antwerpen en Brussel.


Frantic van Roman Polanski met Harrison Ford en Emannuelle "I screw Roman, he gives me role in next movie" Seigner heb spijtig genoeg pas jaren later op VHS kunnen bekijken. Frantic is een zeer geslaagde Hitchcockiaanse film noir, met een excellente Ford als een dokter die met zijn vrouw voor een medisch seminarie Parijs bezoekt, waarop zij plots spoorloos verdwijnt. Om haar op het spoor te komen moet Ford infiltreren in de criminele onderwereld van the "city of lights". Één enkel ding belet deze film van een classic te worden en dat is het onbeholpen acteren van Seinger.


Saigon/Off limits was een degelijke detective-thriller, niets meer, niets minder. Wel een zeer opmerkelijke cast : Willem Dafoe, Gregory Hines, Fred Ward, Scott Glenn, Amanda Pays,... A good enough timewaster, zoals ze zeggen. Wel helemaal niks van terug te vinden op YT buiten een crappy trailer in Castellano.


Film van de week is zonder twijfel Best seller met James Woods en Brian Dennehy. Hierin speelt Dennehy de schrijver van populaire crime novels die door Woods, een psychopatische ex-hitman, onder druk wordt gezet om zijn memoires neer te pennen. Woods' vroegere bazen zijn hier op z'n minst gezegd niet mee gediend en sparen geen moeite om dit te verhinderen. Pure suspense en knappe vertolkingen van beide leads.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten