vrijdag 23 november 2012

Eind Mei en Mid Juni 1988


Confession time : ik ben nooit een grote fan geweest van Sword and Sorceryfilms. Al die pseudo-homo toestanden met die overdreven afgetrainde lijven en nekmatten. Een genre dat vooral in de jaren '80 zeer lucratief was met o.a. "Clash of the Titans", "The Beastmaster", "Deathstalker" en natuurlijk de Conanfilms voorop. "Masters of the universe" valt eigenlijk best ook onder deze noemer. Een oertypisch Cannon-produkt met o.a. Dolph "de mompelaar" Lundrgen, Frank "wtf am I doing here" Langella, Robert Duncan McNeill en Courtney Cox in een van haar allereerste rollen. Bij het skippen door de film op YT kan ik alleen tot de conclusie komen dat dit filmpje vooral gericht is tot jongeren tussen 6 en 12 van het mannelijke geslacht. Low budget outfits, pantomime baddies, lasergevechten en zwaardgekletter waarbij de gensters een 4th of July op zichzelf zijn. This must be Cannon (zie ook Superman IV - the quest for peace).


Neen, dan veel liever iemand die met een relatief klein budget telkens kwaliteit weet te leveren nl. John Carpenter. JC's Prince of Darkness kreeg op het 15e Festival van Avoriaz (1973 - 1993) zeer verdiend de Prijs van de pers. Deze speelde in Ciné Sinjoor wat ervoor zorgde dat je de horror, net als daarvoor Evil dead II in Metro II, full blast in het gezicht kreeg. De synopsis : een groep wetenschappers wordt door priester Donald Pleasance ontboden naar een oude kerk alwaar een doorzichtige koker met een groenig lichtgevende vloeistof werd ontdekt. Blijkt dat de wetenschappers stuk voor stuk door deze smurrie worden bezeten en dat de zoon van Beëlzebub hier achter zit met als doel zijne pa de mensenwereld binnen te brengen. Het klinkt als een verhaaltje uit die goedkope horrorboekjes die je vroeger her en der kon vinden, maar in een regie van Carpenter wordt dit een sfeervolle en echt beangstigende trip. Volledige film op YT  te vinden. 




The house on Carroll street opende in Ciné Rex en zou na twee weken afgevoerd worden naar Ciné Ambassades. Voor één keer volgens mij een goede beslissing aangezien de inleving bij deze spannende film beter werkt in een kleinere zaal. THOCS is een thriller in de trant van Hitchcock alwaar Kelly McGillis in de rol van fotojournaliste Emily Crane door toeval tot de ontdekking komt dat een Amerikaanse senator oorlogsmisdadigers de Verenigde Staten binnensmokkelt. Samen met de FBI agent Cochran (Jeff Daniels) wil Emily het schandaal in de openbaarheid brengen. Zeer geslaagd, mede door de uitzonderlijk knappe vertolkingen. Hiervan heb ik alleen de review van Siskel en Ebert gevonden op YT.



The gate is zo een van die horrorfilms die net dat beetje extra ongemakkelijk maakt omdat er jonge kinderen door de mangel worden gedraaid. Niet letterlijk, maar wat deze jonge protagonistjes ondergaan is bij momenten wel heel evil. Moet je maar geen poort naar de hel openzetten. Blogger geeft hier alleen de mogelijkheid de link naar de volledige film te posten : http://youtu.be/uH7LX9x8kQk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten