vrijdag 21 september 2012

Eind augustus - begin september 1987






RIP Tony Scott. Deze zeer getalenteerde regisseur verliet ons eerder dit jaar, maar laat een resem films na die steeds onmiskenbaar van zijn hand komen. Hij mocht dan wel diegene zijn die als eerste actiesekwensen met een (té) beweeglijke camera in beeld bracht, met alle koppijn vandien, maar hij was ook de regisseur die als geen andere gebruik maakte van licht, kleur en schaduw. Noem het de MTV-stijl van regisseren, maar in de jaren 80 was deze vormgeving nieuw, fris en fancy. Fris en fancy was ook zijn vervolg op de Blockbuster Beverly hills cop, een sequel minstens zo entertainend als het origineel. Opnieuw wordt Beverly Hills in beeld gebracht als de speelplaats van de Amerikaanse High society en weer worden Rosewood en Taggart door bad-ass, foul-mouth cop Foley op sleeptouw genomen om een zaak op te lossen. But this time, it's personal.


80's cutie pie Shelley Long werd gekoppeld aan een wel heel irritante Bette Midler in Martin Brest's Outrageous Fortune . Twee extreme persoonlijkheden die een mysterie oplossen en op het einde vriendjes worden was toen al tig keer gebruikt geweest als leidraad voor een film en hier met wisselende resultaten. Het personage van Midler zó uitermate ordinair en grofgebekt dat het bij momenten een zure appel is om in te bijten. De hele film is (in stukken weliswaar) te bekijken op YT.


Nog te bekijken : Walter Hill's "Extreme prejudice". Michael Ironside én William Forsythe als bad guys? Kàn dit slecht zijn? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten