zaterdag 22 september 2012

De week van 11 september 1987





Heel bizar dat mn scanner dit in twee verschillende tinten rood inscant terwijl de voorkant en achterkant van de A.U.B. exact dezelfde kleur hebben. Soit. Je zult het misschien niet merken op de scan, maar vanaf deze uitgave hadden de makers van de flyer (want dat is het eigenlijk toch) beslist om van het gebruikelijke drieluik een vierluik te maken. Misschien met oog op de reklame die er stelselmatig meer en meer in ging kruipen.

In Cine Rex werd "Good morning, Babilonia/Babylon" getoond. Heel bizar dat dit in deze zaal moest gebeuren want deze film was absoluut geen publiekstrekker, ondanks dat het een film was over de glorificatie van het medium cinema. Geregisseerd door de broers Taviani en met als bekendste acteurs Vincent Spano en Greta Scacchi, ging deze over twee broers die in de jaren 20 van de vorige eeuw naar Amerika emigreren om werk te vinden in de boomende filmindustrie. Niet gezien, deze film, buiten enkele fragmenten op YT, maar de scope van deze film paste volgens mij beter in een zaal als Cine Rubens.



Wel gezien : "The American way" (in de US "Riders on the storm"), een totaal van de pot gerukte film over een groep Vietnamveteranen die vanuit een kramakkelijk vliegtuig via TV-piraterij de mensen op het vaste land een geweten willen schoppen. Dennis Hopper was volop aan het afkicken van zijn talrijke verslavingen en deze film kan min of meer beschouwd worden als het ultieme excorsisme van zijn Easy Rider persona. Hoewel hij nadien wel in Flashback een soortgelijke hippie-rebel zou spelen en in zijn verdere carrière volop zou blijven refereren naar het gedachtengoed van de sixties. Kort na "The American way" zou Hopper terug volop een bankable acteur worden na het succes van "Blue Velvet". Zoals gezegd, een bizarre film die 3 prijzen zou wegkapen op het Filmfestival van Avoriaz terwijl er nochthans geen enkele vorm van fantastiek of horror in terug te vinden is. De film is integraal, maar niet in topkwaliteit terug te vinden op YT.


En een heel ge(s)laagde review kun je hier vinden :


De Grand guignol-komedie was ín, in de jaren 80. Films als o.a. Re-animator en Return of the living dead bewezen dat als je OTT horror mixt met slapstick je een gegarandeerde hit aan je handen hebt. Niets nieuws voor regisseur Sam Raimi, die met zijn eerste Evil dead al de grens in het gore-genre wist te verleggen. Met zijn sequel moest hij gedacht hebben "let's crank it up a notch" en de notch werd vervolgens op 11 gezet. Met een immense grijns op m'n gezicht kocht ik mijn ticket voor Metro II. Wist die kassierster veel dat ik bijna 3 jaar te jong was om binnen te mogen. Met dezelfde grijns stapte ik twee uur nadien terug buiten... Evil dead II was een rollercoaster-ride, niet alleen omwille van het beweeglijke camerawerk, maar ook om de hilarische acteerprestatie van Raimi-regular Bruce Campbell. Kettingzagen worden in het rond geslingerd, oogballen vliegen in het rond, ... De ultieme kick voor een teenage gorehound. De volledige film is, in redelijke HD, te vinden op YT : http://youtu.be/yl1nRZHREXw

De trailer hier :




Geen opmerkingen:

Een reactie posten