dinsdag 18 september 2012

Juli 1987






Juli 1987 was buiten de maand van de familiefilm ook de maand van de re-run : An officer and a gentleman, Mary Poppins, The meaning of life, Temple of doom, The woman in red, The terminator begot... Ik vraag me toch af wat de beweegreden hierachter was. Puur financiëel of was er echt vraag naar? Pas op, het zijn allemaal wel publiekstrekkers, re-runs of niet.

Toch nog enkele nieuwe releases die week, waaronder de nieuwe in de onverwoestbare Police Academy-reeks : Police Academy 4, citizens on patrol. Wederom negentig minuten flauwe, puberale pipi-kaka humor. Een feest dus, voor iemand van 13 jaar en andere, nog minder kritische geesten... En trouwens de "doorbraak" van niemand minder dan Sharon Stone, hoewel het nog tot 1990 zou duren eer ze met Total Recall pas echt bij het grote publiek bekend zou worden.


Tweede nieuwe film in die periode was The three amigos van John Landis met comedy-iconen Chevy Chase, Martin Short en Steve Martin. Minder pipi-kaka maar zeker niet minder idiote humor. Op zich best een geslaagde komedie, maar het helpt als je enigszins van westerns houdt. Heel bizar was de manier waarop Excelsior-films de première organiseerde: geen gasten, aangezien de cast en de regisseur veel te duur zouden zijn geweest om over te vliegen, maar meer een Mexicaans catering-feestje. Patsofilm geeft meer info :


Geen opmerkingen:

Een reactie posten