dinsdag 7 augustus 2012

3e week van september 1986






Ciné Rex stond inderdaad bekend voor zijn blockbusters : Jewel of the Nile, Police Academy en nu deze.

Top Gun - Tony Scott

Hier werkte Scott nog niet op mijn zenuwen met zijn shaky gebruik van de camera. Dit begon pas bij True Romance, waar hij door zijn vage beelden en snelle cuts mijns insziens een zeer entertainende film verknoeide. Maar goed, Top Gun staat nog steeds in de geschiedenisboeken als een van de grootste en populairste 80's films aller tijden. En terecht want het is een pakketje van alles wat de Amerikaanse film in die periode wou en kon leveren : een afgeborstelde cast, een verhaal waar de gung-ho mentaliteit hoogtij viert en een soundtrack die verkocht als zoete broodjes (cf. Footloose, Purple Rain,...).

Over de storyline van Top Gun had filmgeek Quentin Tarantino trouwens een hilarische skit :


Pirates - Roman Polanski

Cannon + Roman Polanski + Piraten = Ugh. Ettelijke jaren voor Renny Harlin's met Cutthroat Island de piratenfilm nieuw leven probeerde in te blazen waagde Polanski zich aan een piratenverhaal en sloeg de bal mis. Als mijn geheugen mij wil dienen vond ik deze uitermate saai en rommelig en kon spijtig genoeg de knappe acteerprestatie van levende legende Walther Matthau, noch de uitermate smakelijke verschijning van Charlotte Lewis deze film niet boven water houden.


Down and out in Beverly hills - Paul Mazursky

Nick Nolte, Bette Midler, Richard Dreyfuss, Elisabeth Peña, een heerlijke cast en een crimineel ondergewaardeerde film. Deze remake van "Boudu sauvé des eaux" gaat over een typisch 80's yuppiekoppel in Los Angeles die hun leven veranderd zien door de inmenging van een suicidale dakloze. Fijne soundtrack trouwens, met werk van ex-The Police drummer Stewart Copeland.

De volledige film kan hier bekeken worden (I <3 Youtube sometimes):


Films die ik spijtig genoeg gemist heb en tot hiertoe nog steeds niet heb gezien :

Secret admirer van David Greenwalt. Blijkbaar in zijn volledigheid hier te bekijken :


en P.O.W. the escape/Behind enemy lines : http://www.youtube.com/watch?v=1IiBvIphz2I

Geen opmerkingen:

Een reactie posten