dinsdag 28 augustus 2012

April 1987


Nu, de carrière van Murphy vertoont meer ups en downs dan de kont van Traci Lords : na elke Beverly hills cop kwam een Best defense, na elke Coming to America een Harlem nights. Buiten de stem van Donkey in Shrek stellen zijn projecten spijtig genoeg niet veel meer voor, maar in de jaren 80 was hij, goeie film of niet, gegarandeerd box office gold.

In retrospect is er veel mis met The Golden Child: je merkt dat de film origineel gezien als pure actiefilm geschreven werd en dat na de casting van Murphy er een komedie van gebrouwen werd. Ook zijn de special effects allesbehalve special, sommige stop motion stukjes kunnen ermee door, maar de climactic battle met bad guy Sardo Numspa (wel een heerlijke tongue-in-cheek rol van Charles Dance) ziet er ronduit belachelijk goedkoop uit.

Desalniettemin was deze film een gigantische hit voor mijn 13-jarige zelf. Weken nadien spuide ik nog de ene na de andere oneliner uit de film en raadde iedereen aan hem te gaan zien. "Mah dear brother Numpsey."




Het 17e filmfestival van Antwerpen werd op 1april afgesloten met ... nóg een filmfestival, namelijk de "2e Britse filmweek van Antwerpen". Slotfilm was Ken Russel's "Gothic", het al dan niet fictieve verhaal rond Mary Shelley, die op een zeer tumultueuze get together met een paar andere illustere schrijvers van die periode het idee kreeg voor de horror-klassieker "Frankenstein".

Myriam Cyr, een van de goofdrolspeelsters, was te gast op de opening. Spijtig genoeg is Myriam Cyr nergens meer in het filmlandschap te bespeuren want in Gothic speelt ze de pannen van het dak, zoals ze zeggen, en was ze op de koop toe eye candy van het bijzondere soort.


Nogmaals dank aan Patsofilm om deze stukjes Antwerpse filmgeschiedenis online te zetten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten