dinsdag 14 augustus 2012

Begin februari 1987






Blijkbaar ofwel een aantal weken geen A.U.B. gekocht óf gewoon niet naar de cinema geweest een hele maand. Aan de programmatie te zien zal het dat laatste wel zijn. Desalniettemin volgende films gezien:



"Dat's not a noif, Dat's a noif." Een scène die op menig schoolplein nagespeeld werd in die periode.  Crocodile Dundee was in Amerika, naast "Top Gun" dé kaskraker van het jaar 1986*. Het "fish out of water"-gegeven dat enkele jaren voorheen zo populair bleek te zijn (met Beverly Hills Cop als belangrijkste voorbeeld) legde geen windeiren voor ol' leatherskin Paul Hogan. Wisten wij veel dat Hogan voorheen zo wat de Jacques Vermeire van de Australische tv-wereld was voor hij wereldwijde faam bereikte met Dundee. Spijtig genoeg lieten ze het niet bij één film en kakten ze nog twee minderwaardige sequels uit. De een al beschamender dan de andere. Hier bestaat een mooie Engelse uitdrukking :"They couldn't leave well enough alone."

* Gezien er meestal in die tijd een half jaar verliep eer een film bij ons uitkwam is Dundee een film die onder de Amerikaanse Box office van 1986 valt.


Wanted dead or alive, een harde actiefilm welke spijtig genoeg een neerwaartse tendens inzette voor de filmcarrière van Rutger Hauer. Hierna zouden alleen Blind fury, Split second en Buffy, The Vampire slayer nog in de cinemazalen gereleased worden. Vanaf midden jaren 90 werd zijn output steeds meer gericht op de dvd-markt. Een spijtige zaak want hij is en blijft een van de weinige Nederlandse acteurs die uberhaupt succes hadden in Hollywood. Maar goed, terug naar de film : Gene Simmons mag dan wel voor de zoveelste keer een bad guy spelen (zie ook Runaway met Tom Selleck) maar hij doet het elke keer zo overtuigend dat het niet verwonderlijk is dat hij getypecast werd.


Aangezien de search van Blogger de link niet vindt naar de volledige film: http://youtu.be/K9S8SP3GuL0

Better off dead met John Cusack. Een totaal gestoorde komedie. Perfect kijkvoer voor een 13-jarige kerel.


Bij The Fly in Cine Sinjoor mocht ik, ondanks ik iemand ouder had gevraagd een ticket voor mij te kopen, niet binnen. I wonder why...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten