maandag 13 augustus 2012

Mid December 1986







Wat een week, wat een week! Na de droogte van vorige A.U.B.'s is dit meteen volop feest.

Ruthless people is een niet onaardige komedie van de Zucker brothers en Jim Abrahams, de mensen achter o.a. de The Naked gun serie, Top secret en de Hot Shots films. Niet onaardig omdat deze film het niveau van die comedy classics zeker niet haalt, want hier speelt het verhaal een grote rol itt de non stop grappen-barrage van die anderen. Desalniettemin wordt er wel compleet over the top geacteerd door de straffe cast onder leiding van Bette Midler en Danny de Vito. Met ook Judge Reinhold (wat is daar ooit van geworden trouwens?), Helen Slater en Bill Pullman.


The name of the Rose ("Zje neim of za Rowsh", zoals Sean Connery het zou uitspreken) is van een heel ander kaliber natuurlijk. Een klassieker gebaseerd op de wereldwijde bestseller van Umberto Eco waarin Connery met behulp van een zeer jonge Christian Slater onderzoek verrichten naar een reeks bizarre moorden in een Benedictijns klooster. Ergens kan men de indruk niet onderdrukken dat dit een "Indiana  Jones sr. in the Middle ages" is en ondanks het feit dat Ome Sean niet de minste moeite doet om zijn Schots accent in te dijken blijft dit een onwaarschijnlijk knappe film. Een absolute must voor elke filmliefhebber.


Een van mijn all time favorites (toevalliglijk zijn er twee deze week) is nog steeds de buddy-cop film Running Scared van Peter "2010" Hyams. Zeker niet te verwarren met het Paul Walker vehikel uit 2006, is dit de film die gepromoot werd door de Michael McDonald-hit "Sweet freedom". Comedy-gigant Billy Crystal en tapdans-legende Gregory Hines hebben schitterende chemie in deze genietbare actie-komedie.


Nog een absolute favoriet, en dit heeft waarschijnlijk meer te maken met het feit dat ik 'm op de juiste leeftijd ontdekte, is de allesbehalve gelauwerde Howard the Duck van William Huyck. Deze film wordt door het merendeel van de filmcritici bestempeld als een van de slechtste films ooit gemaakt en op bepaalde vlakken kan ik hen volledig begrijpen. Er is gewoon geen doelpubliek voor dit ding, plus het feit dat dit een van de duurste miscalculaties ooit was voor producer George Lucas. Maar als 12-jarige had Howard voor mij gewoon een wow-factor. Even de positieve punten? Lea Thompson + Tim Robbins + Jeffrey Jones + Lea Thompson in een zeer luchtig nachtgewaad + sci-fi + te gekke sfx + Lea Thompsons all girl rockband + een geniale soundtrack van Thomas Dolby = voor mij een "win".


De volledige film. Alstublief!

Films nog te zien : "Water" met Michael Caine en "Ginger e Fred" met Mastroianni... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten