maandag 3 december 2012

1e week van Juli '88



"Ook tijdens de vakantieperiode kunt u genieten van goedkopere toegangsprijzen. 120 fr elke namiddag van dinsdag tot vrijdag. 150 fr op gans de dag maandag." Er zit nu wel meer dan 20 jaar tussen (ouch, we worden oud...) maar kunt u zich inbeelden dat u op weekdagen amper DRIE (!) euro zou moeten betalen voor de cinema? Heden ten dage betaal je gemakkelijk het drievoud hiervan. Om dan nog maar te zwijgen over de prijzen van de drank en de snacks. Waar is de tijd waar je voor 20 fr van die zakjes gummibeertjes of zuurtjes kon kopen die iedereen en masse zat te knabbelen tijdens de voorstelling? Mokka ijspralinnen zijn tegenwoordig ook nog maar weinig te vinden...Tis al Magnum wat de klok slaagt.

Maar goed, onto the reviews. Het was echt wel de zomer van Prince heb ik de indruk, want "Good love" (uit de onuitgegeven Camille-LP) stond op de soundtrack van "Bright lights, big city" en de concertfilm "Sign 'o the times" werd met redelijk wat poeha gereleased. Die eerste, BLBC, is gebaseerd op een redelijk succesvol boek van Jay McInerney en ging over Jamie Conway, een journalist/"fact-checker" voor een prestigieus New Yorks tijdschrift, die zijn baan in gevaar brengt door zijn cocaïnegebruik en constante gefeest in trendy juppiedisco's. Het was dan ook 1988 en de hoogdagen van het juppiedom (zie ook "Baby Boom" met Diane Keaton) met alle invloeden op entertainment en media vandien. BLBC moest van Michael J Fox wegleiden van de comedyrollen en van hem een meer serieuze rollen opleveren. Dit zou echter tot Brian De Palma's "Casualties of war" duren aangezien men tijdens BLBC nog steeds de indruk heeft naar Alex Keaton* on coke te zitten kijken. Bad Alex! Een zeer knappe, eigentijdse soundtrack met nummers van Prince, Bryan Ferry, Narada Michael Walden en Depeche mode.


En een taster van de soundtrack...



 * Alex Keaton was de rol die Fox jarenlang vertolkte in de Sitcom Family ties. Op Veronica toengs...

Aangezien Hij die zijn inkopen doet op de kinderafdeling van H&M aka Prince Rogers Nelson met de regelmaat van de klok alle mogelijke film- en videosites laat doorlichten moest er toch iemand een videoclip met zijn muziek hebben gepost, is het zo goed als onmogelijk om hier een nummer uit het nochthans zeer knappe "Sign 'o the Times" te posten. Big bummer, want dit is, na Stop making sense van Jonathan Demme, een van de beste concertfilms ooit losgelaten op het witte doek. Ergens gaat echter wel de bedoeling van zo'n concertfilm aan mij voorbij aangezien het (voor mij althans) zo goed als onmogelijk is stil te zitten bij Prince's muziek. Wat ik wél van beeldmateriaal heb gevonden is de review van Siskel en Ebert.


"We have such sights to show you."

Menig horrorfanaat herkent meteen een van de quotes uit Clive Barker's Hellraiser. Cine Brabo does it again en programmeert het eerste deel van een van de meest gekende horror-franchises sinds Friday the 13th. Clive Barker zou enkele jaren nadien het knappe en zeer originele Nightbreed regisseren, een film waarvan de fans reikhalzend uitkijken naar de release van een Director's cut. De volledige Hellraiser I staat op YT verkeerdelijk gepost onder Hellraiser: Revelations. We kunnen er maar goe mee zijn...

http://youtu.be/8DOXuG80nMc


1 opmerking:

  1. Proficiat met je blog! Heerlijk om op deze manier terug in de tijd te reizen.
    Voor meer herinneringen aan 'Antwerpen Kinemastad': http://cinantwerp.wordpress.com/ Via deze blog blik ik terug op film kijken in de jaren '60, '70 en '80.

    BeantwoordenVerwijderen