dinsdag 2 oktober 2012

November 1987



Vechtend tegen een migraine probeer ik er toch een review uit te persen vandaag, kwestie van mijn immer groeiende lezerspopulatie (waarvoor dank, maar laat gerust een comment achter of een request) niet in de kou te laten staan.

What's new? Of meer bepaald "what's old?" aangezien zowel "Zhe neim of zhe rowsh" als "A room with a view" nog steeds op de affiche staan na bijna een volledig jaar.
"A room with a view" heb ik nooit opgezocht omdat bij mij "Merchant-Ivory" gelijk staat met "chick flicks for women craving posh unavailable men". All frilly focks and shy smiles... Niet echt mannenvoer dus.

Wat was er wel nieuw? Stanley Kubrick's Full metal jacket. Na Platoon was er een heuse boom in het Vietnamfilm genre, maar geen enkele kon na 1987 eigenlijk tippen aan Kubrick's meesterwerk. Na Goodmorning Vietnam, Hamburger Hill en ettelijke straight to video-producten zou het genre druppelsgewijs uitsterven en enkel af en toe nog als uitvalsbasis voor een film gebruikt worden. Rauw, gewelddadig en met een gigantische scope welke we gewend waren van de meester bouwde Kubrick zijn ultieme Vietnamfilm. Meer info over het tot stand komen van FMJ hier : http://en.wikipedia.org/wiki/Full_Metal_Jacket

 En hier :

Ciné Brabo verwende de horrorfilmfanaat weer met een vies stukje B-film nl. Crawlspace uit de Empire-stal. Klaus Kinski, de immer geschikte smoel voor dit soort films zou hierin een van zijn laatste rollen spelen als ondergedoken Nazi-beul die een onopvallend hotelletje uitbaat en zijn kicks krijgt van het bespieden van zijn huurders. Jawel, vanuit de "crawlspace", de ventilatorschacht die op elke van zijn kamers uitgeeft. Lekker groezelig, maar spijtig genoeg vrijwel onvindbaar op DVD. Gelukkig staat bij mij de ex rental VHS in de kast te pronken...


Softsex time! Cours Privé gaat over een jonge lerares, Jeanne Kern (de naam wordt zoveel gezegd in de film dat het op den duur een mantra wordt) die door een onbekende afgeperst wordt met bezwarende foto's waarop ze "en flagrande délit" van een orgietje geniet. De echte naaktheid wordt voor het allerlaatst gehouden, maar en heerst tijdens de hele film zo een bewust ingehouden erotiek, dat het best wel geslaagde effort kan genoemd worden.
 

Now if you'll excuse me, it's Dafalgan time!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten